top of page
Dykkurs från 8 år, Dykning Barn 8 år, PADI Seal Team, PADI, Dykkurser från 8 år, Dykutbildning från 8 år, Dykcert 8 år, Dykcertifikat barn från 8 år, Dykning barn 8 år

Barn och vatten hör ihop, med rätt träning och dykutbildning kan barn från 8 år dyka i bassäng eller bassängliknande förhållanden "Confined Water" i havet, vilket är en mycket stor upplevelse för en 8-åring. Utöver upplevelsen och spänningen att andas under ytan får barnen även mycket god vattenvana som man har stor användning av vid vattenaktiviteter. Många barn vill vara mer under ytan än ovan vad kan då vara bättre än att verkligen lära sig vara under ytan på rätt sätt?
 

Från 8 år fyllda kan man delta på prova på dyk i pool  Under provdyket får barnen bl.a. lära sig att andas under ytan med dykutrustning, tömma mask, tömma regulator, avvägning samt tryckutjämning. Efter genomfört provdyk och 10 år fyllda finns möjlighet att gå vidare och bli certifierad PADI Junior Open Water Diver. Störst upplevelse under provdyket får man om man har lite erfarenhet av att simma med fenor eftersom flaskan är lite tung för dom mindre kandidaterna. Vi börjar i grunda delen av bassängen på ca 1 meters djup innan vi går till den djupare delen av bassängen med möjlighet att dyka ner till 4 meters djup.

Är en 8-åring mogen att dyka?
Självklart är det individuellt men vår erfarenhet är att dom barn som vill lära sig dyka ser allvaret i att vara i vatten och har inga problem att lära sig praktiska moment under ytan. Utrustningen är också lite spännande vilket gör att dom ofta lyssnar extra noga på genomgången så dom inte missar något viktigt inför dyket. Dykning är också någonting som inte alla kompisar gör vilket gör att juniorena ofta är mycket stolta när dom klarat av att dyka med dykapparat. Ett tips innan kursen för att upplevelsen skall bli så stor som möjlig 
är att öva på att simma med fenor, om man har kunskap att simma med fenor är det inga problem att hitta balansen under ytan. Om man är bekväm att simma med fenor kan flaskan till en början vara lite tung eftersom viktförhållandet blir annorlunda för mindre i jämförelse med större dykare, flaskan kan då ta över så man hamnar på rygg på botten
 

Bokning under "Boka Kurs " aktuella kurser se pdf Kursprogram

PADI Seal Team kursen är utmärkt för dom som har god vattenvana (duktig på att simma med fenor) och som är inte har fyllt 10 år ännu men är mycket intresserade av dykning. PADI Seal Team dykkursen är en nerbantad grundkurs där eleverna får lära sig andas under ytan, tryckutjämna, simma med fenor, tömma mask och regulator samt avvägningsövningar. Vi börjar andas i grund bassäng på ca 1 meters djup så alla känner sig bekväma innan vi går till den större bassängen och har möjlighet att gå ner till 4 meters djup. 

Efter Seal Team kursen och när man fyllt 10 år är man väl förberedd att gå vidare med grundkursen PADI Junior Open Water Diver dykkursen, fram till 10-årsdagen går det också att dyka i pool och poolliknande miljö "Confined Water" i världen till ett maxdjup på 4 meter.
Många barn gillar även att snorkla men kanske inte förstår varför det känns i öronen när man går ner under ytan, under Seal Team kursen får man lära sig att tryckutjämna korrekt vilket man har stor glädje av även när man snorklar och simmar ner ett par meter under ytan.

Seal Team erbjuder vi under skolloven, jullov, påsklov, sommarlov och höstlov.

PADI Seal Team
bottom of page