top of page
Länk till Skatteverket Friskvårdsbidrag
Hos Team Divers får du:

  • Instruktörer med 25 års erfarenhet av dykutbildning

  • Inga onödiga transporter, pool, klassrum och utrustning i direkt anslutning

  • Dykkurser året runt dagtid under skollov, helger och kvällar
    Lärarledda lektioner

  • Dykning i 4 meter djup pool 

  • All utrustning ingår under kursen, behöver ej köpa eller ta med egen

  • Certifierings kostnaden (PIC) ingår även på PADI centret utomlands

  • Professionell hjälp med bokning av resa samt utedyk på resmålet

  • Gott om gratis parkering vid Järfällabadet, endast 17 min från Stockholm City

Bokning >>

Vad kan vara bättre än att kombinera friskvård med en svårslagen upplevelse?

Dykning passar utmärkt som förebyggande mot stress och som friskvård. Att befinna sig under ytan kräver full koncentration, man klarar helt enkelt inte av att tänka på något annat än att just vara under ytan när man dyker, så om du kommer från en stressig tillvaro kommer den nya världen under ytan bidra till avkoppling och nya tankar. För att känna sig bekväm under ytan krävs också långsam djup andning vilket man tvingas till vilket gör att det är perfekt att träna på den optimala andningen under ytan med en flaska på ryggen. Har du svårt att andas lugnt och avslappnat ovan ytan vid t.ex. stress så är det perfekt att öva på rätt andning under ytan, du blir helt enkelt tvingad att andas djupt och långsamt.

Att röra sig i vatten är också skonsamt för kroppen, att ta sig fram under ytan kräver en del energiåtgång eftersom vatten har en högre densitet än luft, att röra sig i vatten är en mer skonsam träning till skillnad mot att t.ex. att springa eller styrketräna. Vi vågar även lova att upplevelsen är större under ytan än vid träning ovan ytan.

Utöver själva upplevelsen att vara under ytan är dykning en mycket rogivande "Mindfulness" aktivitet. En dykkurs består även mycket av att planera och tänka förebyggande för att undvika problem. Allt detta gör dykning till en mycket bra aktivitet som friskvård inte bara som fysisk aktivitet men även som att komma ner i varv och att fokusera endast på en sak, att vara och känna sig bekväm under ytan.

Om du redan är certifierad dykare och inte dykt på ett tag och vill använda friskvårdsbidrag till repetitionsutbildning eller vidareutbildning går det också bra. 

Från och med 2018 godkänner Skatteverket dykning som friskvård. 

Redan under ett provdyk får du prova på viktlösheten och den speciella känslan att vara och sväva viktlös under ytan. Vi börjar i lugn och ro på grunt vatten i bassäng för att sedan gå vidare till djupare vatten och känna på känslan att ta sig fram under ytan. 

Efter provdyket går det bra att gå vidare och bli certifierad dykare och fortsätta att träna på att känna lugnet under ytan. Grundkurser går regelbundet under helger, kvällar och dagtid när skolorna är lediga.

Grundkursen är uppdelad på teori, bassängträning och utedyk. I bassängen lär man sig att vara under ytan och förbereder sig inför  dykning i havet och de s.k. utedyken som avslutar kursen.  De avslutande utedyken skall görs inom ett år efter avslutad teori och bassängdel och kan göras på något av alla ca 7.000 PADI center som finns i världen gonom att gå en s.k. Referral utbildning.

Friskvårdsbidrag och Snorkling och Fridykning!

Även om du är dykare eller inte är är snorkling en aktivitet som ger en stor upplevelse speciellt om t.ex. revet ligger på några meters djup.  Du kanske flera gånger varit nyfiken på att utforska det kristallklara havet på semestern men känner dig osäker och därför avstår vilket vi tycker är tråkigt.
Dock krävs det att man känner sig bekväm i vattnet med mask, fena och snorkel och över innan man ger sig ut i havet. 
Bästa starten på snorklingskarriären får man om man börjar i pool. Att börja med snorkling i havet utan tidigare erfarenhet blir för många en mindre lyckad start. I bassängen är förhållandena perfekta för att träna de speciella tekniker som krävs för känna sig bekväm i havet. 

Nu kan du använda ditt friskvårdsbidrag till snorkling och fridykning,  snorklingskurser erbjuds regelbundet vid Järfällabadet. 

bottom of page