top of page
Dyksemester med dykkurs

 Lär dig mer om Dykning 

 på semestern 

Team Divers erbjuder dykresor med vidareutbildning, mer kunskap ger större upplevelse under ytan.

Genom Team Divers kan du få det bästa av två världar, påbörja dykkursen hemma i Sverige i lugn och ro och avsluta i kristallblått vatten utomlands på semestern. Många föräldrar dyker idag med sina barn, kanska har du som föälder haft ett längre uppehåll med dykkningen och vill ta upp dykningen igen med sina nya dykkompisar. Då passar det utmärkt att komma igång igen med en vidareutblildning. När föräldrarna går Rescue eller Advanced så kan junioren slutföra grundkursen på resmålet.  Själva dykutbildningen är samma oavsett var du väljer att gå kursen men upplevelsen varierar givetvis eftersom förhållandena är varierar i olika vatten. Du kanske har dykt några år men känner att du vill känna dig bekvämare under ytan. Fördelen med att vidareutbilda sig på semestern är att du får dyka under "nya" förhållanden tillsammans med en instruktör som går igenom allt viktigt grundligt. Som certifierad OWD-Dykare får du troligtvis dyka med en Divemaster som inte är utbildad att lära ut dykning utan är tränad för att visa saker och guida under ytan. En instruktör har kunskap att lära ut, fördelen blir att du kommer känna att du får bättre svar på dina funderingar du har inför dyket. Fördelen blir extra viktigt om du inte dykt på ett tag eftersom man glömmer med tiden vilket gör att det är lätt att missa något viktigt innan igång i vattnet.
Vi rekommenderar att du påbörjar vidareutbildningen hemma innan avresa så får du mer tid till den upplevelserika dykning på resmålet, teorin kan du läsa hemma i lugn och ro. Du kan påbörja de flesta kursen på hemmaplan men dom mest populära kurserna är Advnaced, Rescue och Enriched Air (Nitrox). 

Prisexempel:

Egypten
fr 8.695 kr inkl resa T/R, boende, AOW utbildning, utedyk i Röda Havet. 

fr 9.395 kr inkl resa T/R, boende, Reescu Diver Referral (påbörja hemma) utbildning, utedyk i Röda Havet. 

fr 12.295 kr inkl T/R, boende, Advanced, Rescue Diver (påbörja hemma) utbildning, utedyk i Röda Havet.

Malta
fr 7.595 kr inkl resa T/R, boende, AOW utbildning, utedyk i Medelhavet.

fr 8.395 kr inkl resa T/R, boende, Rescue Diver Referral (påbörja hemma) utbildning, utedyk i Medelhavet.

fr 11.295 kr inkl T/R, boende, Advanced, Rescue Diver (påbörja hemma) utbildning, utedyk i Medelhavet.

PADI Advanced Open Water Diver 

Även om PADI Advanced Open Water Diver "låter svårt på svenska" är det en dykkurs där du går vidare i dykningen och får lära dig mer under säkra och roliga förhållande under ledning av en erfaren instruktör.  Advanced kursen är mestadels en praktisk kurs men innehåller kursen innehåller en del teori vilket går utmärkt att genomföra hemma på egen hand innan avresan till värmen. Du slipper sitta i klassrummet och läsa teorin på kursen utan kan fokusera på dykningen i havet på dyksemestern. Du kommer även känna dig bekvämare inför dyken eftersom du kommer känna dig mentalt mer förberedd inför praktiska delen som består av 5 olika dyk varav Djupdyk och Navigationsdyk är obligatoriska..  Passa på att gå Advanced kursen på semestern, skillnaden mellan att följa med på ett nöjesdyk är att en Advancedkurs är en erfaren PADI Instruktör alltid  med under alla övningar vilket gör att du får mer och bättre genomgång och förklaring än du normalt får på ett nöjesdyk som normalt leds av en Divemaster. Speciellt i början av dykkarriären när du inte har skaffat så mycket erfarenhet kommer du värdesätta den extra tryggheten. Du kan givetvis fråga en Divemaster men du kanske glömmer någon viktig fråga innan igång under ytan är det för sent, en Divemaster är heller inte tränad att lära ut utan att visa saker under ytan vilket är en stor skillnad. Skillnaden är också att på en dykutflykt förutsätts det att du redan kan momenten som krävs på dyket medan på en kurs får du lära dig momenten som du sedan har behov av vid kommande dyk.

PADI eLearning, Advanced Open Water Diver, Referral, PADI Touch, Dykcert, Dykcertifikat, Dykskola, Dykcenter, Dykresa, Dykresor, Liveaboard, Dykning, Ta dykcertifikat i Thailand, Ta dykcertifikat i Mexiko, Mexico, Ta dykcertifikat i Egypten, Ta dykcertifikat på Maldiverna

PADI Advanced Open Water Diver eLearning

Du kan även påbörja fortsättningskursen PADI AOW redan idag genom att börja läsa teorin på nätet. Även om PADI Advanced mestadels är en praktisk kurs så är det lite teori som skall gås igenom inför varje dyk för att du skall vara så förbredd som möjligt inför dykkursen. Om du väljer PADI AOW eLearning gör du klar all teori på nätet antingen genom PADI Touch eller via padi.com Efter godkänd eLearning kan du fokusera direkt på den praktiska delen på PADI Advanced Open Water Diver kursen på resmålet. Tillsammans med den godkända eLearning kursen och dykdelen i havet kan du  bli certifierad PADI Advenced Open Water Diver dykare.

PADI eLearning, Rescue Diver, PADI Touch, Dykresa, Dykresor, Liveaboard, Dykning, Dykcenter, Dykskola, Dykcert, Dykcertifikat, Ta dykcertifikat i Thailand, Ta dykcertifikat i Egypten, Ta dykcertifikat i Mexiko, Mexico, Ta dykcertifikat på Maldiverna

PADI Rescue Diver / PADI Rescue Diver eLearning
PADI Rescue Diver är för många som gått kursen den mest lärorika dykutbildningen. Du kanske har funderat på hur du skall gå tillväga om en incident eller olycka inträffar. Även om olyckor i samband med dykning är mycket ovanliga ökar risken för incidenter om man känner sig mentalt och praktiskt osäker. Som Rescue Diver får du lära dig hur man hantar problem samt känner igen problem i ett tidigt stadium innan problemet blivit ohanterbart. Rescue kursen är både teoretisk och praktisk, Team Divers rekommenderar att du påbörjar med teori och bassängdelen hemma och avslutar den praktiska delen på kursen i havet under semestern. Du kan även börja med endast teorin och gå PADI eLearning och avsluta med bassäng/confined samt utedelen på resmålet. 

Om ni är ett sällskap där några dyker och några föredrar snorkling eller endast sol och bad är det inga problem, våra Resort ligger på resmål där dom flesta kommer känna sig tillfredsställda oavsett mål med resan, och dykningen är garanterat bra. Resmål finns över hela världen, se exempel nedan. Resorna går också att kombinera med landbaserade aktiviteter som Safari i Sydafrika, SPA på Maldiverna eller historiska sevärdheter på Sri Lanka. Vår egen erfarenhet samt nätverk med kontakter gör att vi kan erbjuda en mycket innehållsrik resa där dykning ingår.

 

För prisuppgift skicka oss en förfrågan till info@team-divers.com med antal resenärer, avresedatum, destination samt vilken utbildning som är intressant så återkommer vi med bekräftelse.
Teknisk arrangör och ansvarig är Blue o Two / Master Liveaboards som har stor mångårig erfarenhet av resor för dykare till hela världen både till egna båtar och resort.

Blueotwo / Master Liveabords har ställt den lagstadgade resegarantin.

Exempel på destinationer dit vi kan skräddarsy resor.
Om du inte finner ditt favoritresmål, återkom med en förfrågan så kan sätta ihop ett unikt upplägg.

Filippinerna Cebu Mövenpick Hotel Mactan Island

Pris kommer inom kort

Åk till Cebu på Filippinerna

Fiji Viti Levi Volivoli Baech Resort

Pris kommer inom kort

Åk till Fiji och bo på Viti Levi

Sykafrika Umkomaas Blue Ocean Dive Resort

Pris kommer inom kort

Åk till Sydafrika och kombinera resan med både safari och dykning i Indiska Oceanien

Palau Koror Palau Royal Resort

Pris kommer inom kort

Åk till Palau och bo på Koror Palau Royal Resort

Indonesien Bali Mimpi Resort Menjangan

Pris kommer inom kort

Åk till populära Bali och bo på Mimpi Resort Menjangan

Mikronesien Truk Lagoon Blue Lagoon Resort

Pris kommer inom kort

Åk till Mikronesien och Truk Lagoon och bo på Blue Lagoon Resort

Franska Polynesien Bora Bora Maitai

Pris kommer inom kort

Åk till Bora Bora och bo på Maitai

Franska Polynesien Tahiti Intercontinental Resort & Spa

Pris kommer inom kort

Åk till paradiset på Tahiti och bo på Intercontinental Resort & Spa

Maldiverna Casa Mia Resort

Pris kommer inom kort

Bo direkt vid vattnet på Casa Mia Resort

Maldiverna Bandos Island Resort & Spa

Pris kommer inom kort

På Bandos Island Resort & Spa kan du bo direkt vid vattnet med tillgång till bra snorkling och bo direkt vid stranden.

Mexico Allegro Cozumel

Pris kommer inom kort

Bo direkt vid stranden på populära ön Cozumel i Mexico.

Mexico Allegro Playa Del Carmen

Pris kommer inom kort

Bo direkt vid stranden på populära Playa Del Carmen i Mexico.

Mexico Catalonia Royal Tulum

Pris kommer inom kort

Bo direkt vid stranden i populära Tulum i Mexico.

Please reload

bottom of page