top of page
Egen dykkutrustning ger större upplevelse, Team Divers säljer dykutrustning

 Egen dykutrustning    

 ger större upplevelse! 

Egen mask, fena och snorkel ger en större upplevelse

Mask, fena snorkel och dräkt

Om du inte tänkt att köpa all dykutrustning från början när du börjar dyka rekommenderar vi egen mask, fena, snorkel och dräkt eftersom det optimerar upplevelsen. Om man istället väljer att låna eller hyra utrustningen riskarar man att upplevelsen begränsas eftersom passformen inte  blir optimal., passar inte utrustningen väl blir upplevelsen avsevärt sämre vid både dykning och snorkling. När du går en dykkurs hos oss får du unika erbjudanden samt erbjuds även att prova ut utrustning under dykutbildningen för att hitta optimal passform i sitt rätta element.
 

Masker finns i olika utföranden och är en av de viktigaste  delarna i dykutrustningen. Masker finns i helglas samt med separerade glas. Viktigt är att masken är av silikon och tätar bra och sitter bekvämt.  Det finns även slipade glas till vissa modeller av masker. Under dykkursen får du lära dig hur man provar ut masken så att den skall sitta och täta optimalt. 


Snorklar är den del av dykutrustningen som spar luft från flaskan när du befinner dig på ytan och finns med eller utan ventil,. Ventilsnorkel är normalt bekvämare eftersom den töms lättare på vatten. Snorkel utan ventil är oftast lite nättare vilket är en fördel om man snorklar mycket.  

Fenor är den del av dykutrustningen tillsammans med mask och fenor som används både vid snorkling och dykning.. Fenor finns i helfot och hälremsfenor. Helfotsfenan passar ofta bäst att börja med speciellt om du tänkt att mestadels dyka i varma vatten, eftersom den passar avsevärt bättre att snorkla med samt är lättare att ta med på resan eftersom dom är lättare och smidigare. Hälremsfena krävs i kallare vatten eftersom man behöver boots för att bibehålla ivärmen i kallare vatten. Snorkling passar inte så bra med hälremsfenor eftersom dom är klumpigare samt att bootsen flyter vilket innebär att foten ligger och plaskar på ytan istället för att ligga lite under ytan och ge ett bättre driv i vattnet.


Dräkt krävs för bra upplevelse i alla förhållanden, dräkter finns i olika tjocklekar och storlekar både med dam och herr snitt. Dräkten är efter masken den del av dykutrustningen där passformen är viktigast. En dräkt med dålig passform begränsar upplevelsen under ytan. Enda sättet att säkerställa passformen är att äga en egen dräkt. Passar inte dräkten blir den kall och uppfyller inte sin funktion. En för liten dräkt kan medföra att man har svårare att röra sig och det känns jobbigare att andas eftersom dräkten trycker över bröstet. Det går givetvis att hyra dräkt men om dykcentret inte har rät storlek eller om det är någon annan som skall dyka samtidigt som kräver samma storlek blir uppleveslsen självklart begränsad. En annan anledningen till att äga sin dräkt är att man ofta gör flera dyk samma dag och blir man lite kall första dyket riskerar man att man inte vill genomföra andra dyket pga att man kaänner sig ruggig. Dräkten skyddar heller inte bara mot kyla den skyddar även mot att riva sig och vadderar mot skavsår från dykvästen. En tunnare dräkt väger inte inte så mycket vilket gör att den ofta går bra att ta med på resan till värmen.

 ABCD dykutrustning 

bottom of page