top of page
Referral Franska Polynesien, OWD Bora Bora, OWD Tahiti, Open Water Diver Bora Bora, PADI eLearning Tahiti, PADI Boro Bora, PADI Touch, Utedyk Tahiti, , , , Dykcert Bora Bora, Dykcertifikat Tahiti, Dykskola Bora Bora, Dykcenter Tahiti, Dykning Franska Polynesien, Påbörja hemma avsluta på Bora Bora, utedyk Franska Polynesien, Utedyk Bora Bora, Ta dykcertifikat på Tahiti, Ta dykcert på Bora Bora, Dyksemester Franska Polynesien, M/V French Polynesia Master

 Franska Polynesien

Med oss kan du kombinera en dykutbildning med en resa till Franska Polynesien
Liveaboard på det mest attraktiva dykplatserna i Franska Polynesien

Franska Polynesien, med sina höga gröna toppar och livliga turkoslaguner är ett idylliskt läge för att relaxing, koppla av och njuta av den varma gästfriheten.
Franska Polynesien är känd för sin vidsträckta vita, svarta och rosa sandstränder, de spektakulära underverken är även de stora lagunerna. Många av de höga öarna inramade av rev som skapar en naturliga och skyddan
de bassänger, vilket bildar de mest magnifika naturliga akvarium. Franska Polynesiska korallatoller är unika och enormt vackra. Massor av fisk, delfiner, hajar, rockor, sköldpaddor har dessa korallträdgårdar som sitt hem. Lika populärt bland dykare som snorklare, korallagunerna är verkligen ett paradis för dykare.
 

Bara tanken på Fransk Polynesien tar med sig bilden av dansare i kjolar av gräs, hibiskusblommor och varma fuktiga vindar som försiktigt vajande palmer vid det turkosa vattnet. Medan de antika berättelserna från upptäckare som nått dessa avlägsna länder berättar om ett enkelt liv, bördiga länder och naturliga rikedomar, behåller franska Polynesien dessa drömlika ideal. Träden är fortfarande fyllda med frukt, bergen stiger majestät som någonsin och lagunerna är lika blåa. Men det perfekta paradiset har blandat sig med den moderna världen, med motorvägar som korsar de gröna bergstopparna och de notoriskt gästvänliga franska polyneserna välkomnar besökare från hela världen.

Genom Team Divers samarbete med Blue o Two och Scuba Travel kan du åka till ett av våra populäraste resmål och ta dykcertifikat.  Vi rekommenderar att du påbörjar kursen hemma med teori och bassäng  för att  på resmålet avsluta grundkursen med utedyken under 2 dagar.

Dykningen

Dykning i Franska Polynesien ger garanterat både erfarna dykare och nybörjare dykare oförglömliga dykminnen.
Det klara, lugna vattnet i lagunerna i Franska Polynesien samt den lättillgängliga strömdykningen i Tuamotu Atolls passar garanterar alla dykare. Vanliga observationer inkluderar ett stort antal marina arter, från pelagik till stim av jackfish eller baraccudas, samt delfiner till knölvalar. Res till och dyk i Franska Polynesien och få minnen för hela livet.  Vi är även mycket stolta över att kunna erbjuda Liveaboards i Franska Polynesien ombord på M / V Fransk Polynesia Master.

Landbaserade aktiviteter

Den fantastiska naturliga topografin i Franska Polynesien gör den idealisk för en mängd vackra landbaserade attraktioner. Få ut det mesta av din dykresa Franska Polynesiska genom att lägga till en landbaserad boende till din semester och utforska det här paradisets naturliga skönhet.
På Tahiti finns några av världens mest spektakulära vattenfall. 4x4 jeeputflykter till de olika vattenfallen i Tahiti garanterar maximal upplevelse av dessa naturliga underverk.
Franska Polynesiens rika kulturarv gör det också perfekt för prospektering. Dyk in i öarnas historia på Tahiti och lär dig mer om Franska Polynesiens antropologi och konst.
Oavsett vad dina önskemål i Franska Polynesien kan vara, från landsbaserade upplevelser eller undervattensdykning, är detta verkligen en destination som måste besökas.

Tahiti

Halvvägs mellan Kalifornien och Australien ligger den pittoreska ön Tahiti, den största ön i utomeuropeiska Franska Polynesien. Tahiti fungerar som Franska Polynesiens ekonomiska, politiska och kulturella centrum och framkallar bilder av paradiset i många resenärers sinnen. Det har länge varit en favorit som tropiska destinationer för smekmånad, äventyrare, romantiker och alla som söker en extraordinär resa.
Tahiti behåller mycket av sin historia från innan Frankrike annekterade Taditiets riket 1880, även om franska är det officiella språket idag talar 70% av befolkningen fortfarande tahitiska språket (reo Tahiti) på Tahiti 
Trots öns avlägsna plats, var Tahiti först koloniserad i ungefär 200 f.Kr., när förfäderna Tahitians migrerade från Sydostasien. Man tror att deras utforskning möjliggjordes genom användning av kanoter som kunde vara upp till 30 meter i långa. Faktumet att denna migrering sträckte sig över flera hundra kilometer av havet, och att kanoterna både bär familjer och husdjur, gör det allt mer imponerande. Att besöka Tahiti är väldigt mycket lättare idag, Faa'a International Airport erbjuder flyg från en mängd olika internationella destinationer.

Dykningen

Dykning i Tahiti är verkligen världsklass, och en populär dragplåster till området. Det kristallklara vattnet erbjuder en mångfald av marint liv i södra Stilla havet. Många varierande dykplatser i och runt Tahiti tillgodoser både erfarna dykare och nybörjare samt snorklare som vill njuta av livet under ytan. Med hundratals olika dykplatser kan dykare välja mellan fantastiska strömdyk, naturliga dropp-off, vrak och laguner med oändligt marint liv.

Liveaboards
Vi är stolta över att kunna erbjuda liveaboard-semester i Franska Polynesien ombord på M/V French Polynesia Master, det nyaste fartyget för att ansluta sig till Master Liveaboards flottan. För dykare som vill utforska vattnet i södra Stilla havet, erbjuder vi en rad olika spännande dykturer.

Land aktiviteter

Det finns mycket att göra på Tahiti även om du inte är intresserad av dykning. Polynesiska SPA är ett populärt val, som erbjuder den ultimata avslappningen med en fantastisk bakgrund.
Utforska skärgården med resor runt ön som hjälper till att lyfta fram regionens naturliga skönhet. Utforska från vattnet i kanot med motor, eller ta ett fågelperspektiv av Tahiti med en helikoptertur eller spendera en dag på en av de många vandringslederna. Shopping och golf är också bra på Tahiti, med massor av val för att säkerställa att även de mest kräsne kommer att hitta något att glädjas åt under vistelsen i Franska Polynesien.

Moorea

Bara 18 km nordväst om Tahiti ligger den vackra ön Moorea. som betyder "gul ödla" på Tahitian, är ett populärt val av destination för par, familjer men även den franska polynesiska lokalbefolkningen. Trots sin popularitet behåller Moorea sin lilla charm.
Systerön till Tahiti, Moorea erbjuder besökare ett spännande utbud av äventyr, en glimt av regionens rika historia och legender. Tros vara inspirationen för den mytiska Bali Hai som presenterades i James Michener s Tales of the South Pacific, är Moorea en ö med enastående naturskönhet. Trappstegsvulkaniska berg lockar virvlande moln runt sina toppar, medan deras robusta sidor sveper ner mot sandstränder. Regnskogar täcker vulkanernas bergssluttningar, medan vatten rikt på marint liv och vackra korallrev omger ön.
Moorea utforkades först av Polyneserna för ungefär 1000 år sedan. De första bosättarna sägs ha kommit på kanoter. Hittills förblir det gamla landmärkena på Moorea, känd som marae. Dessa gamla artefakter består av stenborgar som är formade som pyramider. Stenarnas ristningar sägs berätta historien om de uppoffringar som utfördes. Afareaitu Marae är den äldsta maraen på Moorea, och ligger i öns största by Afareaitu.

Dykningen

Det finns fantastiskt dykning i Moorea, speciellt på det yttre revet som går runt ön. Hajar nyttjar vattnet, inklusive citronhajar som ofta ses i Moorea. Ett annat drag till dykning i området är Gardens of Roses.
De dramatiska landskapen som dominerar över ytan i Moorea fortsätter under ytan. Djupa formationer bidrar till  en uppsjö av marint liv, det rika fiskbeståndet lockar större fiskar som kommer till området för att äta. Det skyddade vattnet runt Moorea garanterar minimala strömmar, vilket ger den perfekta miljön för mindre erfarna dykare. Mer erfarna dykare kan njuta av att utforska de djupare vattnen.
Liveaboards
Vi är stolta över att kunna erbjuda liveaboard-semester i Franska Polynesien ombord på M/V French Polynesia Master, det nyaste fartyget som anslutit sig till Master Liveaboards-flottan. För dykare som vill utforska vattnet i södra Stilla havet, erbjuder vi en rad spännande dykturer.

Land aktiviteter

Det finns mycket att göra i Moorea även om du inte är intresserad av dykning. Öns varierande landskap ger den perfekta miljön för vandring eller jeepsafari. Vandringsleder sträcker sig från mjuka promenader som passar till lediga vandrare, till högre intensitetsvandringar som leder upp till bergstopparna och ger fantastisk utsikt över Moorea och de omgivande öarna.
Moorea är också hemma för Moorea Green Pearl Golf Course, den enda golfbanan i Franska Polynesien än Olivier Bréaud Golf Course på Tahiti. Mooreas Tiki Village är också ett populärt resmål för besökare som vill ha en äkta traditionell fest och autentisk polynesisk dansshow.

Rangiroa

En kort en timmes flygning från Tahiti ligger den vackra atollen i Rangiroa. Med sitt mousserande varma akvarrievatten, frodig tropisk vegetation, välkomnande lokalbefolkning och rikligt havsliv är det en fantastisk destination som visar Franska Polynesiens naturliga skönhet.
Rangiroa består av 240 motu (öar), som separeras av mer än 100 små kanaler som tillsammans bildar sitt korallrev. Revet själv sträcker sig 200 km långt, men är bara 300 meter bred. Endast två av öarna, eller motus, är bebodda, med en total bosatt befolkning på cirka 3000 personer. Gästerna kan ta en scenisk rundtur på ön via en 12 km lång väg som sträcker sig längs stranden.
Historiker tror att Rangiroa var obebodd fram till 500-talet. Flera tempel (eller marae som de är kända) har hittats i flera byar, tillsammans med dussintals trädgårdsborrningar. Vid 1700-talet hade Rangiroa börjat bygga relationer med andra öar i regionen. De återstående historiska artefakterna pratar med den ekonomiska, sociala och religiösa livligheten i Rangiroa vid den tiden. Vid 1950-talet hade ön stor nytta av den ekonomiska tillväxten i närliggande Tahiti, liksom den växande turistindustrin. Byggandet av en 2100 meter landningsbanan på Rangiroa år 1965 bidrog till att ön blev ett populärt turistmål.

Dykningen

Rangiroa är omgiven av två vatten Moana-teet (Peaceful Ocean) och Moana-uri (Wild Ocean). Som en del av Tuamotu-skärgården är det en av världens mest fantastiska dykdestinationer. I mitten av atollen ligger en lagun, som sträcker sig 40 miles lång, 20 miles i bredd och dunkar till ett djup av 50 meter. Ansluten till Stilla havet genom två kanaler i norra lagunen, Tiputa- och Avatoru-kanalerna, strömmar stora mängder vatten genom kanalerna in i lagunen och leder till mycket näringsrika vatten.
Hajar och mantor följer ofta fiskstimmen som de rör sig in i lagunen. På utsidan av lagunen, där revet dyker ner till 1200 meters djup, kan större pelagier som hajar och manta ses. Rangiroa är också den enda platsen i Franska Polynesien där delfiner kan ses.

Land aktiviteter

Rangiroa är berömd för sin naturliga skönhet. Tillsammans med dykning och snorkling finns det många aktiviteter på ö-atollen. Franska Polynesien är ofta känd som "Pacific of the Pacific Ocean", och Rangiroa hjälper till att stärka detta rykte med sina pärlor. Tahitianpärlorna produceras i Rangiroas lagun, och med besök på en pärlgård kan besökare observera hur pärlorna ympas och skördas. Det ger också det perfekta tillfället att köpa några Tahitian pärlor.
Avatoru och Tiputa är de två primära byarna i Rangiroa och är hemma för majoriteten av atollens invånare. Förnya det lokala polynesiska köket, bekanta dig med den lokala kulturen, eller bara njut av den shopping som finns i båda byarna. Och för dem som är mindre intresserade av shopping, erbjuder landutflykterna och många stränder som är utspridda runt Rangiroa många alternativa attraktioner.

Bora Bora

En kort en timmes flygresa från Tahiti ligger den vackra ön Bora Bora. Innehållet av fransk polynesisk skönhet, Bora Bora är en riktig fröjd för ögonen. Det blåturkosa havet och vita stränder blandas och skapar ett landskap som förtjänar sitt rykte som paradiset. Hibiskusblommor längs de grönskande tropiska sluttningarna och dalarna, medan lagunens klara vatten är inramat av palmbelagd motu. Vita sandstränder sträcker sig ner till det glittrande smaragdvattnet där det livfulla marina livet kan utforskas.
Bora Bora hämtar sitt namn från antikens mystik. Ursprungligen känd som Pora Pora, som bokstavligen översätts till "förstafödda", berättar legender om hur ön fiskades upp ur vattnet av Taaroa, den högste skaparguden i Fransk Polynesisk mytologi. Ön fick senare det nuvarande namnet på Bora Bora efter att Captain Cook mistog det gamla uttalet, vilket gav upphov till namnet Bora Bora som vi känner till idag.
Idag är Bora Bora världsberömd som en av världens mest romantiska destinationer. Som smekmånad lockar ofta till de pittoreska stränderna som söker smak av paradiset för att komplettera sin förlovade lycka. De olika resorten i Bora Bora har tagit detta till sitt hjärta, och erbjuder några av de mest lyxiga boende som finns tillgängliga, vilket garanterar att gästerna vill ha något extra under deras resa till paradiset.

Dykningen

Dykning i Bora Bora är verkligen världsklass, och en populär anledning till att åka till området. Det kristallklara vattnet tjänar till att belysa den mängd marint liv som finns i södra Stilla Havet´s vatten. På Bora Bora finns fantastiska laguner som placerar sig på topplistor över de bästa dykdestinationerna.. Stora mantor är kända för att frekvent besöka lagunenerna, revhajar ses också ofta.
Olika dykplatser i och runt Bora Bora tillfredsställer både erfarna dykare och nybörjare samt snorklare som kan njuta av livet under ytan. Hundratals olika dykplatser kan dykare välja mellan i Franska Polynesien, fantastiska Droff-Off, vrak och laguner med oändligt marint liv.

 

Liveaboards
Vi är stolta över att kunna erbjuda liveaboard-semester i Franska Polynesien ombord på M/V French Polynesia Mäster, det nyaste fartyget för att ansluta sig till Master Liveaboards-flottan. För dykare som vill utforska vattnet i södra Stilla havet, erbjuder vi en rad spännande dykturer.

Land aktiviteter

Det finns mycket att göra på Bora Bora även om dykning eller snorkling det fantastiska vattnet inte är din huvudsakliga anledning till besöket. Polynesiska SPA i regionen är ett populärt val, som erbjuder den ultimata avslappningen med en fantastisk bakgrund. 4x4 utflykter erbjuder en äventyrlig utsikt över den lilla ön, med övervuxna skogsvägar som slingrar sig högt över lagunen tills de så småningom öppnar sig för en fantastisk panoramautsikt över Franska Polynesien. 4x4-utflykterna är också ett bra sätt att dyka in i Bora Boras sjöfartshistoria och rollen som ön spelade under andra världskriget. Segling är ett annat populärt drag till regionen, med rekreations- och konkurrenskraftiga seglare som förankrar sig i lagunen.
Andra populära attraktioner i Bora Bora inkluderar shopping, ridning, guidade vandringar till Mount Pahia och Mount Otemanu, parasailing, motorbåt turer och mycket mer. Det finns verkligen något för alla på detta lilla Franska Polynesiska ö-paradis.

Franska Polynesien Bora Bora Maitai

Pris kommer inom kort

Åk till Bora Bora och bo på Maitai

Franska Polynesien Tahiti Intercontinental Resort & Spa

Pris kommer inom kort

Åk till paradiset på Tahiti och bo på Intercontinental Resort & Spa

Please reload

För detaljerad information se http://www.blueotwo.com
Blue o Two har ställt den lagstadgade Resegarantin.
bottom of page