top of page
M/V Humboldt Explorer, M/V Galapagos Explorer, Dykresa Galapagos, Liveaboard Galapagos, Liveaboards Galapagos, Open Water Diver Galapagos, Dykcert Galapagos, Dykcertifikat Galapagos, Dykskola Galapagos, Dykcenter Galapagos, Dykning Galapagos, Dyksemester Galapagos

 Galapagos Ecuador 

Med oss kan du kombinera en dykutbildning med en resa till Galapagos och Ecuador
Liveaboard på det mest attraktiva dykplatserna
på Galapagos

Det är svårt att motstå Ecuador alla olika ansikten, med all sin variation och kulturell mångfald. Ecuador är ett av de minsta länderna i Latinamerika och har en mångfald i alla delar olika folkslag, kulturer, klimat, geografi, språk och arkitektur. Som Charles Darwin skrev om Galapagosöarna är Ecuador "en värld i sig själv".
Även om landet är den perfekta platsen för att dyka de världsberömda Galapagosöarna (som inte behöver introducera) är det också definitivt värt att utforska på land!
Utforska snötäckta berg, simma längs vackra stränder, upptäck unika vilda djur och besök orörd natur i Amazonas regnskog, rykande vulkaner och smoldering av låglandet. Koloniala städer, inhemska marknader och traditionella hantverk precis vid sidan av modern infrastruktur. Det finns floder för Rafting, bergstoppar för vandring, stigar för vandring och vattendrag att besöka. Kort sagt Ecuador har det mesta för den äventyrslystne. 

Genom Team Divers samarbete med Blue o Two och Scuba Travel kan du åka till ett av våra populäraste resmål och ta dykcertifikat.  Vi rekommenderar att du påbörjar kursen hemma med teori och bassäng  för att  på resmålet avsluta grundkursen med utedyken under 2 dagar.

Dykningen

Ecuador har förmånen att erbjuda de legendariska Galapagosöarna innanför landets gränser .
Få människor har möjlighet att dyka i dessa orörda vatten och ingen annan plats på jorden kan skryta med samma enorma variation av fauna under ytan. Dina undervattensäventyr kommer att omfatta allt från valar till sjögurkor och mycket, mycket mer. Öarna är bäst kända för fantastisk hajdykning och du får i allmänhet chansen att möta Silkeshaj, den berömda Galapagoshajen och massor av Hammarhaj. Makroälskare kommer också att få sin del av åtgärden med ett överflöd av sjöhästar, blennies, hökfiskar och mycket andra småliv.
Din resa till Galapagos kommer att fyllas med minnen för hela livet. Även om dina erfarenheter kan vara utmanande, kommer belöningarna bli oförglömlig!

Landbaserad aktiviteter
Efter att har anlänt till Ecuador för ditt Galapagos dykäventyr, kommer du vilja göra det mesta för att utforska detta fantastiska land, genom att förlänga din vistelse så får du möjlighet att utforska ön och fastlandet alla sevärdheter
Galapagosöarna erbjuder flera bra hotell som ger möjlighet till mer tid att utforska dessa vackra och unika öar. Kombinera gärna landaktiviteter med daglig dykning. för att få möjlighet att njuta av det unika på detta fantastiska resmål under och ovan ytan.

 

Ecuador (fastlandet) har också något för alla. Om du är intresserad av naturen, har landet en otroliga landskap och unika ekosystem: Andes Nationalpark, vulkanområden, regnskogar och tropiska badorter. Om du är mer av kulturell typ så kommer museerna, byarna och ekvadorernas traditioner och hantverk att ge dig en inblick i historien om detta gamla land.
BlueoTwo erbjuder flera olika spännande landbaserade turer för att du ska få ut det mesta av din tid i detta vackra och kulturrika land.

Quito

Quito är huvudstaden i Ecuador och grundades på ruinerna av en gammal Incastad. Staden ligger mellan två bergskedjor och är beläget på en höjd av 2800 m. Det är faktiskt den högst belägna huvudstaden i världen.
Det var också den första staden som blev medlem i UNESCOs världsarvslista. Gamla Stan har det största, minst förändrade och bäst bevarade historiska centrumet i Amerika. Det har genomgått ett omfattande restaureringsarbete och är idag en underbar plats att promenera runt i Arkitekturen, här finns fascinerande museer, kyrkor, små torg och kloster.
Resten av staden är modern och har allt du kan förvänta dig från en huvudstad: köpcentra, museer och konstgallerier, restauranger, klubbar och mycket mer.

Landbaserade aktiviteter

Quito erbjuder mycket till besökare både i själva staden och i omgivningarna. Staden är en historisk plats och värt att spendera några dagar att utforska stadens gamla stadskärna. Arkitekturen är väldigt överraskande och alla ansträngningar har gjorts för att säkerställa att museer, konstgallerier, kyrkor och kloster är öppet för alla.
Några timmar ut ur staden hittar du en mängd olika platser som kan vara av intresse och skulle vara perfekt för dagstur eller till och med en övernattning. Klättring och vandring Cayambe vulkanen, shopping på de vackra inhemska marknaderna i Otavalo eller besöker Mindo-regionen för att observera arbetet i naturen är bara några av de alternativ som finns att tillgå i Quito.

Ön Galapagos

Beläget i Stilla havet, 1000 km från Ecuador, är Galapagos skärgård är världsberömd bland dykare för sitt enastående utbud av marint liv. Ovanför ytan består denna isolerade ögrupp av vulkaner som är hem för flertalet unika inhemska arter. Charles Darwin besökte Galapagos ombord på HMS Beagle 1835 och efter det skrev han sin berömda bok  "Om arternas uppkomst"  Öarna skrevs upp 1978 på UNESCO världsarvslista.

Dykningen

År efter år räknas Galapagos som ett av de bästa dykplatserna i världen. Och det är inte så överraskande! Det finns få platser kvar i världen där ett helt ölandskap är praktiskt taget fritt från kommersiellt fiske och lämnar havet till dem som vill se naturen utvecklas! Öarna är världens näst största marinreservat och har till och med blivit erkända som en världsarvslista på UNESCO. Att besöka Galapagos är ett "en gång i livet" äventyr. Dykning i Galapagos beskrivs som spektakulärt. Bortsett från dess stora mängd fiskarter - över 400, där 10% är inhemska - Galapagos är känt för att erbjuda världens bästa hajdykning. Här finns de mesta! Hammarhaj, Valhaj, Galapagos hajar, Whitatip, Makos och Thresher - för att nämna några - har alla sitt hem i de omgivande vatten, och kommer att ge dig några spännande och spännande dyk. Lägg till blandningen pingviner, rockor och valar - vad kan du gå fel?

Landbaserade aktiviteter

När du åker till Galapagos för ditt dykäventyr, rekommenderar via att du även stannar några dagar till för att utforska flera av de omgivande öarna. Santa Cruz och Isabela är hem till förvånande vilda landskap där människor och vilda djur kan interagera i perfekt harmoni.
BlueoTwo erbjuder en rad spännande landbaserade turer för att du ska få ut det mesta av din tid i detta vackra och kulturrika land.

Guayaquil

Guayaquil ligger i sydvästra delen av Ecuador och ligger fridfull vid Stilla havet, och är landets huvudhamn och även den största och mest folkrika staden.
Guayaquil var en gång en hamnstad med lite att erbjuda till turister, men så är inte längre fallet. Tack vare en ny internationell flygplats och många urban förnyelseprojekt är turismen på väg och det finns en känsla av ny identitet och stolthet i luften.
Urban förnyelseprojekt har inkluderat arbete längs floden Guayas strandpromenaden och i det historiska området Las Peñas, där en 465-stegs stigning till toppen av Santa Ana Hill ger en fantastisk utsikt över staden.
Guayaquil har allt du kan förvänta dig från en stor, modern stad; Köpcentrum, museer och konstgallerier, restauranger, kaféer och barer och mycket mer.

Dykningen

Stilla havet i Ecuador är rik på marint liv och det finns gott om dykmöjligheter från fastlandet. Dykning i detta område av världen är dock definitivt fokuserat på Galapagosöarna, som bara är en kort inrikes flygning bort. I Galapagos erbjuder vi liveaboardfartyg; M/V Galapagos Master och M/V Humboldt Explorer för alla dina dyknings- och avkopplingsbehov.

Landbaserade aktiviteter

Cerro Santa Anna - klättra 465 steg till toppen av Santa Ana Hill för en fantastisk utsikt över staden och ut till havet.
Parque Historico Guayaquil - du hittar restaurerade flera hundra år gamla byggnader i den historiska delen av denna nybyggda park, som också har ett zoo och naturreservat. Parken är uppdelad i tre "zoner": den utrotningshotade vildmarksområdet, som har 45 arter av fågel, djur och reptiler i ett seminatiskt livsmiljö. Urban Architecture Zone, som har en restaurang och visar upp utvecklingen av arkitekturen från början av 1900-talet i Guayaquil; Och Traditionszonen, som fokuserar på lokala traditioner, med tonvikt på landsbygdens hantverk och jordbruk.
Malecon 2000 - ett av de mest omfattande stadsförnyelseprojekten i Sydamerika, är denna livliga strandpromenad ett utmärkt ställe att promenera dag och natt och består av dammar, lekplatser, skulpturer, trädgårdar och flodutsikt.
Parque Bolivar - erbjuder små prydnads trädgårdar att utforska och möjlighet att komma ansikte mot ansikte med en landguana, där några är över en meter långa! Dessa förhistoriska djur, en annan art än de som finns i Galápagosna, är en häpnadsväckande syn på en av Guayaquils mest berömda torg, Parque Bolívar, som även kallas Parque Seminario.

För detaljerad information se http://www.blueotwo.com
Blue o Two har ställt den lagstadgade Resegarantin.
bottom of page