top of page
Dykresa Mexiko, Dykresor Mexiko, Dykning Mexiko, Karibien, Liveaboard, Liveaboard Mexiko, Liveaboard Karibien, Hajar, Tulum, Cozumel, Ta dykcert i Mexiko, Ta dykcertifikat i Mexiko, Diving Mexico, PADI OWD Mexiko, PADI OWD Playa del Carmen, Open Water Diver Referral Mexiko, PADI Open Water Diver Referral Playa del Carmen, Påbörja dykkursen hemma och avsluta i Mexiko

 Mexiko Karibien 

Påbörja dykkursen hemma
och avsluta i Mexiko
Genom Team Divers kan du påbörja kursen i Sverige med teori och bassängträning och avsluta dykutbildningen med 4 dyk under 2 dagar i Mexiko. Fördelen med att dela upp kursen är att du får lära dig alla grunderna hemma i lugn och ro och får mer tid på semestern samt möjlighet att dyka mer i ett av världens bästa dykvatten. Kurser och reser går året runt.
Playa del Carmen,
Dykresa Liveaboard till Mexiko och Bahamas
ligger i Riviera Maya, började som en liten fiskeby som blev en internationell turistort när färjan mellan Playa del Carmen och Cozumel öppnades. Cozumel, känd som en av de bästa dykning destinationer i världen, ligger bara 45 minuter med färja från Playa del Carmen. Playa del Carmen har sett en snabb tillväxt under de senaste åren, med ett ökande antal lyxhotell, nöjesställen och restauranger. Den lokala regeringen i staden har arbetat hårt för att behålla sin charm som en liten fiskeby, det får t.ex. inte byggas några höga byggnader. Det lämpar sig för en charmig stad omgiven av den fantastiska naturliga skönheten i Riviera Maya.
Också känd för sitt kulinariska kök, är Playa del Carmen förebådade som ett av de bästa kulinariska destinationer i Riviera Maya. Cusine här sträcker sig från taco på gatan till fantastiska femstjärniga restauranger som erbjuder traditionella mexikanska rätter, Maya mat och internationella delikatesser.
Närheten till Cozumel har gjort Playa del Carmen ett populärt val för dykintresserade som besöker Mexiko. Men tillsammans med sina undervattensattraktionerna, är Playa del Carmen den perfekta mellanstation för att besöka Riviera Maya och gräva i gamla Maya historia.
Dykningen,
För att nå den bästa dykning i närheten av Playa del Carmen måste man åka en kort resa över havet till den karibiska ön Cozumel. Med sitt kristallklara vatten och otroligt utbud av marint liv, Cozumel rev erbjuder en undervattens upplevelse du inte kommer att glömma. De vatten som omger ön är så klart att sikten kan vara upp till 75, meter vilket öppnar upp en värld av skönheter som är svårt att hitta någon annanstans.
Så många som 250 olika arter av fisk kan ses i vattnen runt Cozumel; en av de mest spektakulära är drottningen Angelfish, som har klarblå-gula markeringar och distinkt blå "krona" på toppen av huvudet. Du kan även få en glimt av Toad fisk, inte finns någon annanstans i världen, den har sitt hem i hålen längs revet, växer den från 30 till 50 cm i längd. Den är även känd för att vara en av världens snabbaste ätare den kan fånga och äta en hel fisk på några millisekunder - snabbare än ett ögonblick!
Förutom färgglada fiskar, har Cozumel några av de största och mest spektakulära svampformationerna i världen. Svamparna matas kontinuerligt ström som ger en stadig tillförsel av mat till reven, vissa svampar, såsom Elephant Ear svamp, kan bli så stort som 12 fot hög. Andra svampar, som Barrel svamp, har också en  betydande storlek. Tillsammans med det övriga marina livet, kommer du också att kunna se sjöhästar, eagle rays och sköldpaddor. Under sköldpaddan häckningssäsongen, ser stränderna ut som boplatser när sköldpaddorna kommer och gräver sina bon.
De flesta dykplatser ligger söder om Cozumel och kan nås med en kort båttur. Många av dyken i Cozumel är strömdyk, där du hoppar i från båten i början av revet sedan följer du med strömmen längs revet och plockas upp av båten i slutet av revet.
Det finns även en den dykplatser som nås från land, men detta är begränsad i jämförelse med vad du kan njuta av längre ut på platser som Palancar Reef och väggdyk.

Tulum,
Ungefär en timme söder om Playa del Carmen ligger Tulum, vid platsen för en gammal Mayastad ligger 12 meter höga klippor längs den östra kusten av Mexikos Yucatan halvön vid Karibiska havet. Tulum var tidigare en stor hamn för Coba och är fortfarande en populär kust destination. Den gnistrande turkosa och smaragdfärgade havet, tropiska klimat, superb snorkling och dykning är bara några anledningar till att människor vill besöka Tulum.
Den första historiska omnämnandet av Tulum går tillbaka till när spanska upptäcktsresanden Juan Díaz, medlem av Juan de Grijalva spanska expedition 1518, först upptäckt staden. Under hela sin historia har mycket arbete gjorts på staden för att återställa det till sin nuvarande dag skönhet, en romantisk blandning av gamla Maya arv och modernitet. De gamla Maya byggnader som ursprungligen konstruerades för att skydda staden, såsom Templo Dios del Viento (Gud vindar Temple) fortfarande står i dag, vaktar över havet infarts i Tulum.
I Tulum ligger också Sian Ka'an världsarv, mangrove, tropiska skogar, barriärrevet och mer, är Sian Ka'an inget annat än häpnadsväckande. Biosfären bohemiska atmosfär uppmuntrar den ultimata avkopplingen och insupa den mexikanska solen. Många av de större resorten i Tulum ligger 5 till 20 km från staden själv, vilket bidrar till att atmosfären i Tulum förblir avslappnad, laid back, och påverkas av Karibiens charm.
 
Dykningen,
Tulum är en populär dykdestination speciellt med tanke på positionen vid Riviera Maya och de olika sötvattens grottor som kallas Cenotes i regionen. Vid sidan av sina undervattensattraktionerna, är Tulum den perfekta mellanstation för att besöka Riviera Maya och gräva i gamla Maya historia.
Dykcentret,
Pro Dive Mexiko är vår partner i Playa del Carmen samt Tulum och kommer att se till att du upplever den bästa dykningen på ön.
Pro Dive startade 2003, och är ett PADI 5 Star Gold Palm Resort.,, erkänd som ett ledande dykcenter i området, Pro Dive Mexico tilldelats Green Star Award samt National Geographic Award. Pro Dive erbjuder alla dyktjänster som man förväntar sig som kurser, dagliga utflykter, uthyrning av utrustning och försäljning..

För detaljerad information se http://www.blueotwo.com/Destinations-Mexico
Bokning, skicka ett mail till info@team-divers.com där du anger avreseort, destination, datum, reslängd, antal personer, vilken dykaktivitet så återkommer vi med ett reseförslag genom Blue o Two och Scuba Travel.

Mexico Allegro Cozumel

Pris kommer inom kort

Bo direkt vid stranden på populära ön Cozumel i Mexico.

Mexico Allegro Playa Del Carmen

Pris kommer inom kort

Bo direkt vid stranden på populära Playa Del Carmen i Mexico.

Mexico Catalonia Royal Tulum

Pris kommer inom kort

Bo direkt vid stranden i populära Tulum i Mexico.

Please reload

För mer info se www.bluotwo.com
Blue o Two har ställt den lagstadgade Resegarantin

 

Bahamas Liveaboard Bahamas Master

Förstklassig Liveaboard på Bahamas med Bahamas Master

Mexiko Liveaboard M/V Nautilus Explorer

Förstklassig Lliveaboard i Mexiko med M/V Nautilus Explorer.

Mexiko Liveaboard M/V Nautilus Belle Amie

Förstklassig Liveaboard i Mexiko med M/V Nautilus Belle Amie.

Mexiko Liveaboard M/V Rocio Del Mar

Förstklassig Liveaboard i Mexiko med M/V Rocio Del Mar.

Please reload

bottom of page