top of page
M/V Truk Master, Liveaboard Mikronesien, Liveabords Mikronesien, Liveaboard Truk Lagoon, Liveaboards Truk Lagoon, PADI eLearning, PADI OWD Mikronesien, PADI Touch, Utedyk Mikronesien, Dykcert Mikronesien, Dykcertifikat Mikronesien, Dykskola Mikronesien, Dykcenter Mikronesien, Dykning Truk Lagoon, Påbörja hemma avsluta utomlands, Dyksemester Mikronesien, Dyksemester Truk Lagoon

 Mikronesien 

Med oss kan du kombinera en dykutbildning med en resa till Mikronesien
Liveaboard på det mest attraktiva dykplatserna i Mikronesien

Spritt över sju miljoner kvadratkilometer i västra Stilla havet ligger Mikronesien, en subregion i Oceanien som är känd för att vara en av de mest avlägsna och vackra platserna på jorden. Mikronesien består av flera suveräna länder inklusive Mikronesiens federerade stater (ofta kallad Mikronesien för kortat), som inkluderar Truk Lagoon och Republiken Marshallöarna som inkluderar Bikini Atoll. Vänlig och fredlig, Mikronesien omfattar tusentals små öar norr om ekvatorn som är hemma för en kulturell och biologisk mångfald som är oöverträffad någon annanstans i världen.
Mikronesien består av sju olika nationer och medan det finns en gemensam mikronesisk kulturhistoria, vissa områden har närmare band med andra inflytandeområden, som Polynesien, Filippinerna och Sydostasien. Under andra världskriget var många av dessa nationer fördelade mellan Förenta Staterna, Tyskland, Japan och Storbritannien. Beviset för detta kan fortfarande ses över och under ytan.
I Mikronesien är vi stolta över att arbeta med den fantastiska M/V Truk Master. Denna lyxiga liveaboard erbjuder dig möjlighet att utforska de världsunika dykplatserna i Truk Lagoon och Bikini Atoll, vilket ger en sällsynt möjlighet att dyka djupare in i världshistorien.

Genom Team Divers samarbete med Blue o Two och Scuba Travel kan du åka till ett av våra populäraste resmål och ta dykcertifikat.  Vi rekommenderar att du påbörjar kursen hemma med teori och bassäng  för att  på resmålet avsluta grundkursen med utedyken under 2 dagar.

Dykningen

Reven och havet i Mikronesien är några av de renaste och klaraste vattnen i världen och är perfekta för dykning och snorkling året runt. Stim av tonfisk, Barracuda och Trevally, Delfiner, Sköldpaddor, Groupers och färgglada samlingar av många tropiska fiskar erbjuds. Yap och Pohnpei är kända för sina världsberömda revgångar som har stora grupperingar av jätte manta där dykare och snorklare kan stöta på dessa magnifika och snälla djur nära och se när mantorna äter plankton. Marshallöarna blev hem till världens största hajreservat 2011. Sammantaget är Mikronesien hem för över 80 arter av hajar, skyddsområdena har bidragit till att flera populationer är på väg upp. Det finns över 172 typer hårdkorall och 10 typer av mjukkoraller, med ett överflöd av vackra havsanemoner och över 250 arter av revfisk samt andra pelagiska arter som ofta ses nära revet.
Havsbotten under det varma, klara vattnet i både Chuuk Lagoon och Bikini Atoll är fördjupad i historien. Chuuk, även känd som Truk, var platsen för en stor sjöstridskamp under andra världskriget, vilket resulterade i många sjunkna fartyg och plan. Efter andra världskriget samlade Förenta Staterna en rad olika krigsfartyg för att testa effekterna av olika bomber i Bikini Atoll. Medan dessa skepp (inklusive några ubåtar) sänktes med avsikt, är resultaten samma som Truks vrak efter sex decennier under vattnet: vraket har omvandlats till fantastiska undervattensmuseer och underverk av naturen och håller det allra bästa av Världs- och sjöfartshistoria på en plats. Dubblade "Ship-Reefs", sidorna är lika färgglada som de är kompakta och erbjuder timmar med dykning på varje vrak.

Truk Lagoon

Truk är mest känd för sin vrakdykning världsklass och med över 61 vrak, tätt packad bland koraller bilder det en lagun, är det lätt att förstå varför dykare reser till detta område gång på gång. Under andra världskriget använde den japanska flottan Truk som en av deras främsta stationer för attacker mot de allierade styrkorna, men 1944 ledde Amerika med "Operation Hailstorm" över flotta som resulterade i de många dykplatser som vi kan se där idag. Många av vraket ligger inom djup för rekreationsdykning, med M/V Truk Master erbjuds även Tecdykning för dom som vill dyka djupare in i vraken och titta närmare på historien.

Dykningen

Upplev Wreck Diving Capital of the World och dyka djupare in i historien. Majoriteten av de 61 sjunkna fartygen och flygplanen från den japanska flottan ligger inom gränsen för nöjesdykning, mer erfarna dykare hittar gott om platser att välja mellan under en Liveaboard. Många av vrakorna är "Maru" eller handelsfartyg som hade ankrat, vissa hade utrustats med vapen mot flygplansanfall och många hade viktiga armematerial, inklusive Zero Fighter-flygplan, tankar, torpeder, lastbilar och vägförsörjning. Flaskor, köksredskap, föremål från vardagen och personliga föremål finns i flera av vraken som idag påminner besökare vad som hände och de som förlorade sina liv under striden. De mer grymma minnena om striderna, som mänskliga skallar har sedan tagits bort och kan numera bara ses i vrakets djupare innanmäten

Blue Lagoon Resort

Koppla av och njut av den fantastiska naturen i Truk Lagoon i den rymliga och bekväma Blue Lagoon Resort, beläget bredvid det största "undervattens WWII-museet" i världen, har denna vackra semesteranläggning 54 stora och bekvämt inredda rum med badrum och dusch. Alla rum på Blue Lagoon Resort har egen balkong och en fantastisk havsutsikt över Truk Lagoon. I matsalarna erbjuds ala carte måltider med riktigt pittoresk utsikt. Anläggningen erbjuder också Wifi internetuppkoppling.
Skuggade av palmer, är Blue Lagoon Resort grunder bra för skön avkoppling, natursköna promenader och fotografering av den vackra Truk Lagoon och Chuuk Islands. Anläggningen erbjuder också många aktiviteter för dykare och icke-dykare med snorkling i de grunda korallreven av Truk Lagoon, "Chuukese Style" fisketurer och andra världskrigetutflykter på land. Under andra världskriget användes Blue Lagoon Resort grunderna av det kejserliga japanska militären. Många krigsmonument  finns kvar än idag idag vilket inkluderar krisutrustning och försvarsbunkrar.

Mikronesien Truk Lagoon Blue Lagoon Resort

Pris kommer inom kort

Åk till Mikronesien och Truk Lagoon och bo på Blue Lagoon Resort

Please reload

För detaljerad information se http://www.blueotwo.com
Blue o Two har ställt den lagstadgade Resegarantin.
bottom of page