top of page
Prisexempel: 
Prisexempel: 
Sydafrika, South Africa, Umkomaas, Dykresa till Sydafrika, Referral Open Water, PADI Referral, OWD Påbörja hemma avsluta i Sydafrika, Dykresor, Dykning, Dykslola, Dykcenter, Open Water Diver, eLearning, PADI Touch, Dyksemester, Ta Dykcertifikat på Maldiverna, Safari i Sydafrika, Shelly Beach, Nambiti Games Reserve, Zululand Rhino Reserve, Blue Ocean Dive Resort, Ocean Park Guest House

 Sydafrika 

Påbörja dykkursen hemma
och avsluta i Sydafrika
Genom Team Divers samarbete med Blue o Two och Scuba Travel kan du boka ett paket med dykresa boende och dykkurs till Sykafrika i Indiska Oceanien. Dykning finns både för erfarna dykare, lite mindre erfarna samt till dom som vill gå dykutbildning på resan. Passa även på att boka safari när du besöker landet. Sydafrika erbjuder det mesta både ovan och under ytan.
För detaljerad information se http://www.blueotwo.com/Destinations-South-Africa
Sykafrika - Den perfekta kombinationsresan

Sydafrika ligger i den sydligaste delen av den afrikanska kontinenten och är ett land med varierande landskap, vidsträckta kuster, ett rikt kulturarv och ett överlägset val av destination för vattensportentusiaster.
Med en lång kustlinje som sträcker sig över 2.500 km, sträcker sig Sydafrika från Sydatlanten i väster till varmare Indiska Oceanen i öster. Landets topografi präglas av variation: från torra områden och torra öknar, till det mer Medelhavsliknande klimatet i det sydvästra området, till de stora bergskedjorna som stiger både i öst och väst och den fuktigare östra kusten med mer frodig tropisk grön vegetation.

Dykningen i Sydafrika liknar själva landet, mycket varierat. Atlanten i väster är hem för steniga rev, medan nordöstra finns tropiska rev. Blomstrande korallrev och atollar i Indiska Oceanen i öster, det varma vattnet bidrar till hem till en mängd tropiska fiskar.

Dykare som söker efter äventyr kommer glädjas åt alla möjligheterna till spännande möten under ytan i Sydafrika. Äventyrslystna kan även tillgodose sin hunger med burdykning med vithajar i Dyer Island Group, öster om Kapstaden. Här finns en stor Cape Fur sälkoloni, vithajens favorit, vithajen lockas till de sälrika matningsområdena i området.
Sydafrika är också hem för stora sardinstim som simmar årligen längs kusten mellan maj och juli. Under denna tid samlas miljarder sardiner utanför Agulhas Bank och fortsätter sedan på deras årliga väg upp längs Sydafrikas östra kust. Sardinerna lockar många andra rovdjur till området, inklusive hajar, delfiner och andra marina arter, en dykupplevelse som dykare måste uppleva.

Landbaserade aktiviteter i Sydafrika…

Med varierad terräng och imponerande landskap, finns det gott om aktiviteter på land i Sydafrika.
När man tänker på resor till Sydafrika, tänker många på vilda djur, stora parker som utforskas med 4x4-jeeps. För äventyrssökande dykare erbjuder vi 2 och 3 dagars safariutflykter "Game Drive" kombinerat med spektakulära dykutflykter. Sydafrika har även ett mycket uppskattat kök. Kombinera dykresan till Sydarika med safari och en svårslagen matupplevelse, mixen blir garanterat ett minne för livet.  

Tillsammans med Team Divers och Blue o Two / Master Liveaboards kan du åka på dykresa till Sydafrikanoch bo på Resort. Priserna inkluderar komplett paket med resa T/R boende samt dykning.

För mer info se www.bluotwo.com
Blue o Two Master Liveaboards har ställt den lagstadgade Resegarantin

Shelly Beach
Shelly Beach Sydafrika, Kombinera dykresan med safari med Big Five, vinprovning, mat i världsklass och fina naturupplevelser.

Shelly Beach är en vacker stad med perfekt läge för att utforska det subtropiska vattnet i Indiska Oceanen vid Sydafrikas östkust. Beläget vid Hibiscus kusten i KwaZulu Natal, namngavs Shelly Beach efter de många vackra skalen som flyter upp på stränderna.
De ökända Protea bankerna ligger 7,5 km från Shelly Beachs stränder och är hem för en mängd marint liv. Zambezihajar besöker sanddynorna och reven under sommarmånaderna, medan stim av hammarhaj kan också ofta ses här. Kopparhajar, blacktips, valhaj och gitarrhajar är också vanliga vanliga vid Protea Banks, medan ragged-tand hajar samlas längs sanddynan under vintermånaderna. Vid sidan av hajar finns även en mängd andra marina varelser vid Protea Banker, inklusive tonfisk, Yellowtail, kungsfisk och barracuda. Pumpvalar, blus spotted sting ray, djävulsrockor och mantor ses också ofta i dessa artrika vatten.

ADA Diver Villa

Adventures '[ADA] Diver Villa ligger i Shelly Beach, längs Sydafrikas östra kust. Diver Villa har länge varit ett populärt val som boende för dykare från hela världen, inte bara på grund av dess bekvämligheter, men på grund av närheten till några av de mest spännande dykning i världen vid Protea Banks.
Diver Villa rymmer upp till 12 dykare, och ger gott om utrymme att koppla av och varva ner. Oändlig utsikt från poolen skapar en illusion av att flyta direkt i havet, kompletterad med den spektakulära utsikten över de böljande kullarna och mousserande vatten.

Umkomaas

Umkomaas är en liten kuststad längs KwaZulu Natals sydkust, beläget 48 km söder om Durban. Staden bildades när hamnen byggdes 1861 för att exportera socker. Staden ligger vid mynningen av floden uMkhomazi (även kallad Umkomaasfloden) och flyter ut i Indiska Oceaniens subtropiska vatten.
Ursprunget till stadens namn stammar från flodens marina historia. Namngivna av zulusen uttalas uMkhomaz till "kovalvalens plats" på grund av det stora antalet valar som skulle använda flodmynningen som en plantskola och föda i grundarna. Dykning i regionen har ökat i popularitet på grund av dess närhet till Aliwal Shoal, ett vulkaniskt rev cirka 5 km från land.

Agulhas House

Agulhas House ligger i Umkomaas, längs Sydafrikas sydöstra kust. Agulhas House ligger i frodiga tropiska trädgårdar och ligger perfekt för dykare för att utforska den närliggande Aliwal Shoal, ett vulkaniskt rev ca 5 km från land.
Agulhas House erbjuder boende för upp till 30 i en blandning av dubbel-, twins- eller familjesviter. Huset var ursprungligen designat av en italiensk arkitekt på 1900-talet, och tjänstgjorde först som läkarens hem och praktik. När nuvarande ägare tog över fastigheten år 2002 genomfördes en omfattande renovering för att göra huset till det perfekta boendet för dagens dykare.
Huset är omgivet av fina trädgårdar och två pooler, det finns gott om plats att koppla av och varva ner.

Ocean Park Guest House

Ocean Park Guest House ligger i hjärtat av Umkomaas, längs Sydafrikas sydöstra kust. Den tysta atmosfären kompletteras perfekt av den vänliga servicen som erbjuds gästerna. Dess läge erbjuder en idealisk utgångspunkt för att utforska den vackra kusten, eller dyka den närliggande Aliwal Shoal, ett vulkaniskt rev cirka 5 km från land.
Ocean Park Guest House erbjuder boende i 10 rum, alla inredda i en unik stil. Rummen är tillgängliga med havsutsikt, privata balkonger och altan. Stora verandor erbjuder vacker utsikt över de vackra trädgårdarna förbättrar ytterligare känslan av avkoppling och lyx.

Blue Ocean Dive Resort

Blue Ocean Dive Resort är den enda dykdestinationen i Sydafrika som erbjuder ett PADI 5 * Dykcenter, hotell och fullt licensierad bar i samma fastighet. Beläget i Umkomaas, längs Sydafrikas sydöstra kust, har Resort fantastisk utsikt över Indiska oceanen och 18-håls Umkomaas golfbana.
Byggnaden först byggdes 1934, reflekterar sin kolonialhistoria och är en representant för arkitekturen som var utbredd i Umkomaas och KwaZulu Natal-regionen. Trots att renoveringen har genomgått, har Blue Ocean Dive Resort bevarat i sin ursprungliga stil och arkitektur, och behåller den gamla kolonialstilen.
Blue Ocean Dive Resort erbjuder boende i 20 rymliga rum, med val mellan dubbel, familj, dubbel och enkelrum.

Zululand Rhino Reserve

Zululand Rhino Reserve grundades 2004 och ligger i Msunduzi-dalen i KwaZulu-Natal. Den exceptionellt varierande reserven är hem för över 70 arter av däggdjur, ett brett utbud av fågelliv och varierande landskap. Allt från bushveld för att öppna Savanna till flodskog, är Zululand Rhino Reserve det perfekta utställningsområdet för vilda Sydafrika.
Reserven är resultatet av ett samarbete mellan 17 markägare, som tillsammans enats om att släppa sina inre stängsel och skapa reserven. Reserven valdes som en släppplats för WWF Black Rhino Range Expansion Project, och en grundare befolkning av svart noshörning släpptes ut i området 2005. Hittills är Zululand Rhino Reserve en viktig bevarandeplats för att hjälpa till vid bevarande av Både livsmiljöer och arter.

 

Nambiti Games Reserve

Nambiti Games Reserve ligger cirka 2,5 timmar från Durban, och erbjuder en spännande inblick i det naturliga livet som Sydafrika har att erbjuda. Dessutom är reservatet bara ett kort avstånd från KwaZulu-Natal Game Reserve, ett populärt område regionen för safari.
Reserven sträcker sig över 22 000 hektar och uppvisar en rik bio verksamhet. Området sträcker sig över gräsmarker, flodbäddar, tornmarker och savanner. Här finns Afrikas Big Five, det finns ytterligare 40 andra arter i reservatet, tillsammans med ett stort fågelliv. Dessutom är Nambiti Games Reserve en malariafri zon. Perfekt läge för en oöverträffad inblick i det vilda Sydafrika, samtidigt som man ger tillbaka till naturen för att säkerställa landskapets naturliga skönhet finns i många generationer framöver.

Sykafrika Umkomaas Blue Ocean Dive Resort

Pris kommer inom kort

Åk till Sydafrika och kombinera resan med både safari och dykning i Indiska Oceanien

Please reload

bottom of page