top of page
Dykresa till El Quseir, Egyptens bästa dykning från land, Dykresa till El Quseir, Referral Egypten, OWD Egypten, Open Water Diver Egypten, PADI eLearning, PADI Egypten, PADI Touch, Utedyk Egypten, Dykcert Egypten, Dykcertifikat Egypten, Dykskola Egypten, Dykcenter Egypten, Dykning Egypten, Påbörja hemma avsluta utomlands, utedyk Egypten, Ta dykcertifikat i Egypten, Ta dykcert i Egypten, Dyksemester i Egypten

 El Quseir 

Med Team Divers kan du kombinera en dykutbildning med en resa till El Quseir i Egypten

Egypten är av många ansett som de bästa dyk och turistområdena i världen med en rik kulturhistoria är Egypten det perfekta semestern för både dykare och icke-dykare.

Genom Team Divers samarbete med Blue o Two och Scuba Travel kan du åka till ett av våra populäraste resmål och ta dykcertifikat.  Vi rekommenderar att du påbörjar kursen hemma med teori och bassäng  för att  på resmålet avsluta grundkursen med utedyken under 2 dagar.
El Quseir

Denna 5000 år gamla egyptiska stad ligger längs Röda Havet´s kust, unikt placerad på grund av stadens närhet till Nilen. El Quseirs läge gör att det historiskt är en av de största och äldsta hamnarna i Röda Havet och är känd för export av fosfater.
Nu är El Quseir ett lugnare och stillsammare resmål, El Quseir nästan helt dolt och oupptäckt. Sandstränderna, fantastiska korallrev och klart vatten skapar en lugn oas, perfekt för att koppla av och ladda batterierna.
Historiska byggnader i fransk och brittisk stil med stora terrasser och träbalkonger på de smala gatorna, tillsammans med färgglada basarer. Mitt i centrum ligger El Quseirs mest imponerande landmärke; 1600-talets muromgärdade fästning som nu rymmer ett museum. Murarna byggdes för att skydda handelsvägarna; Klättra gärna upp i vakttornet för att få en perfekt utsikt över Röda havet.

Dykningen

El Quseir är ett prisbelönt miljömedvetet område, miljötänkandet har bidragit till att bevara de magiska korallreven. Vid stränderna finns långa rev som ger fantastiska dykområden både norr och söderut både för snorklare samt dykare. Områdena är ofta glest besökta, perfekt för dykning och snorkling.
Känd som "Jewel of the Red Sea" har området ett utmärkt rykte för att erbjuda den allra bästa dykningen i Egyptiska Röda Havet.
El Quseir är hem för en mängd olika orörda korallträdgårdar, utmanande väggdyk, rikt växtliv och omfattande grottsystem.
Dykare kan förvänta sig att dyka med, napoleonfiskar, sköldpaddor, delfiner och till och med den enstaka revhaj, leopardhaj och rockor. Makrolivet är perfekt för undervattensfotografer på grund av det stora utbudet av nudibranchs.


Dykcentret
För dykning nära kusten och båtdykning över dan i El Quseir använder vi en av de mest etablerade dykkcentra i området, Pharaoh Dive Club.
Som ett 5-stjärnigt PADI Instructor Development Center erbjuder de ett brett utbud av PADI-kurser från grundkurs till instruktörsnivå och tillgodoser även barn från 8 år.

Farao Dive Clubs har erbjudit dykverksamhet i Röda Havet sedan 1990 och anser att El Quseir erbjuder Egyptens bästa dykning från stranden. Alla guider är certifierade instruktörer med stor erfarenhet.
OBS: Alla dykare eller snorklare i Egypten måste alltid ha med sig passet, eftersom dessa krävs för båttillstånden. De lokala kustbevakningarna utför stickprov och alla utan pass med sig får inte tillåtas att följa med båten. Dessutom vill alla som vill dyka på Ras Mohamed, Thistlegorm eller Dunraven kräva Full Egyptian Tourist Visa (inte bara Sharm El Sheikh-regionen).

Strand och Landaktiviteter

El Quseir ligger inte långt från Luxor där du kan besöka en rad historiska platser som; Konungarnas dal och Tutankhamuns grav. Missa inte på att besöka de sista återstående 7 antika underverkens världar; Pyramiderna i Giza.
Lär dig om historien om staden vid museet som är byggt inom El Quseirs mest imponerande landmärke; Det sekelte århundradet murade fästningen.
Ta chansen att se den fantastiska utsikten över landskapen och besök typiska beduinbyggnader, med möjlighet att delta på middag upplyst endast av stjärnorna.
Andra aktiviteter hästvandring i öknen, åka fyrhjuling eller 4x4-lyxsafari, besök Akassia Aqualand vattenpark och ta en tur till den gamla hamnen i El Quseir.

För mer detaljerad information se även http://www.blueotwo.com/Destinations-Egypt
Blue o Two har ställt den lagstadgade Resegarantin.
bottom of page