top of page
Dykresa till Marsa Alam, Södra Röda Havet Egyptens bästa dykning, Dykresa till Marsa Alam, Referral Egypten, OWD Egypten, Open Water Diver Egypten, PADI eLearning, PADI Egypten, PADI Touch, Utedyk Egypten, Dykcert Egypten, Dykcertifikat Egypten, Dykskola Egypten, Dykcenter Egypten, Dykning Egypten, Påbörja hemma avsluta utomlands, utedyk Egypten, Ta dykcertifikat i Egypten, Ta dykcert i Egypten, Dyksemester i Egypten

 Marsa Alam 

Med Team Divers kan du kombinera en dykutbildning med en resa till Marsa Alam i Egypten

Egypten är av många ansett som de bästa dyk och turistområdena i världen med en rik kulturhistoria är Egypten det perfekta semestern för både dykare och icke-dykare.

Genom Team Divers samarbete med Blue o Two och Scuba Travel kan du åka till ett av våra populäraste resmål och ta dykcertifikat.  Vi rekommenderar att du påbörjar kursen hemma med teori och bassäng  för att  på resmålet avsluta grundkursen med utedyken under 2 dagar.
Marsa Alam

Marsa Alam ligger i sydöstra Egypten, är porten till södra Röda havet. Det är en av de snabbast växande semesterorterna i Egypten och är populär bland vindsurfare, dykare och soldyrkare som är lyckliga för att ha upptäckt anläggningens avlägsna lugn.
Från början var Marsa Alam  en liten fiskeby, här byggdes 2001 en internationell flygplats vilket har bidragit till att idag är Marsa Alam en exklusiv semesterort. Med en mängd kommande turistprojekt i framtiden, är Marsa Alam inställd på att konkurrera med andra populära etablerade egyptiska orter som Hurghada och Sharm El Sheikh.

Dykningen

Södra Röda havet är känt för sina otroliga rev som stoltserar med orörda hårda och mjuka koraller och ett stort utbud av fiskliv. Det marina livet är varierat och färgglatt och ger dykare möjlighet att se Sköldpaddor, Delfiner eller den berömda Dugong. Hela området erbjuder bra husrevdykning samt vackra havskorallträdgårdar och spännande Dropp-Off.
Berömda dykplatser som kan besökas från Marsa Alam inkluderar Elphinstone Reef där White Tip oft uppträder under säsongen. Shaab Samadai, välkänt för att bli frekventerad av stora stim av delfiner; Abu Dabab, där Dugongerna bor och Fury Shoal, hem till vackra korallträdgårdar.
Marsa Alam ger verkligen tillgång till några av de vackraste och mest orörda dykplatserna som Röda Havet har att erbjuda.
Dykcentret
För kustbaserad och daglig båtdykning i Marsa Alam använder vi Emperor Divers som ligger på Moreen Hotel, 20 km söder om Port Ghalib och Marsa Alam flygplats.
Emperor Divers i Marsa Alam är ett PADI Resort Center och kan tillhandahålla ett komplett utbud av rekreations- och tekniska dykkurser från att lära sig att dyka till professionella. Det perfekta läget för att lära sig att dyka - det finns en 3 meter träningsbassäng och klassrum.
Flerspråkiga instruktörer och guider har stor lokal dykkännedom och kommer att se till att du får den bästa möjliga dykningen under din vistelse.
Emperor Divers tar hand om alla dagliga dykande gäster från alla hotell i Marsa Alam.

Strand och Landaktiviteter

Marsa Alam ligger inte långt från Luxor och Aswan och kan vara en perfekt plattform för att besöka dessa 2 städer fulla av antika underverk. Från ditt hotell finns många olika vattenaktiviteter tillgängliga, passa på att aktivera dig under semestern.
Byn ligger i en av de bästa delarna av Röda havet för bergscykling samt ökenvandring ,utflykter finns är tillgängligt för dem som vill utforska omgivande landskapet.
Slutligen kan en resa till Egypten och södra Röda Havet kusten inte bli komplett utan att se och uppleva kamelerna. En resa till Wadi El Gamal låter dig observera kamelerna i sin naturliga miljö, ett besök på Shalateen Camel Market kommer även att fördjupa dig fullt ut i beduinernas traditioner.

För mer detaljerad information se även http://www.blueotwo.com/Destinations-Egypt
Blue o Two har ställt den lagstadgade Resegarantin.
bottom of page