top of page
Prisexempel: 
Prisexempel: 
Rays Rockor finns det mycket av på Mauritius

 Mauritius Flic en Flac 

Påbörja dykkursen hemma
och avsluta på Mauritius
Genom Team Divers samarbete med Blue o Two och Scuba Travel kan du boka ett paket med dykresa boende och dykkurs till Masuritius i Indiska Oceanien. Dykning finns både för erfarna dykare, lite mindre erfarna samt till dom som vill gå dykutbildning på resan.
Passa på att boka djuphavsfiske i samband med dykresan till Mauritius och Flic en Flac.

Mauritius är vald under flera år av World Travel Advards till Indiska Oceanen´s ledande dykdestination. 

Mauritius är en vulkanisk ö omgiven av korallrev. Lavan har skapat unika undervattenmiljöer: som överhäng, gångar, tunnlar, mystiska grottor, katedraler m.m. Du kan njuta av två dyk per dag! De flesta dyk nås med en kort båttur.
Mauritius erbjuder över 430 marina arter och 200 korallarter. Många av arterna finns endast på Mauritius. Konstgjorda rev har även skapat unika undervattenskulpturerr.

Prisexempel:

PADI Open Water Diver Referral inkl utedyk på Mauritius 5.200 kr (resa + boende tillkommer)

Dykningen

Vi samarbetar med Sundivers Mauritius med mångårig erfarenhet av dykning och dykutbildning på västkusten. dykcentret ligger direkt vid stranden på La Pirogue Sun Resort.
Under sommaren är vattentemperaturen är 28 C och 22 C under vintern.
Varmare vattentemperatur lockar mer havsliv och sikten är bäst. Mauritius har faktiskt vinter. D
e bästa dykförhållandena är under oktober, november och december. Januari och februari är cyklonperiod då sikten an var lite mer begränsad. Under mars och april är förhållandena oftast bättre. Juni, juli och augusti är våra kallaste månader. Maj och september är våra övergångsmånader.

På grund av väder och topografin på Mauritius är de bästa dykområdena på öns västra delar.  

Dykningen runt Flic en Flac består av fina rev, drift dive och vrakdyk. Mystiska grottor, imponerande katedral och vulkaner. Ofta syns delfiner utanför kust.en.

Den berömda katedralen med sina grottor och erbjuder en kuslig känsla. "Snake Reef" som ser ut som en orm är hem för många muränor ål, lein fish, scorpionfisk och stenfish. Passe Saint Jack som är populär bland hajar och rockor.

Landaktiviteter

Passa på att boka djuphavsfiske, Att få napp av en Blue Marlin är som att vinna en Olympisk Guldmedlaj.  Mauritius är känt för djuphavsfiske och är en av världens bästa områden för djuphavsfiske. En anledning är att havet går ner till mer än 1.000 meter nära kusten vilket för upp stora mängder kallt näringsrikt vatten till ytan. De näringsrika vatten lockar till sig mängder av små fisk vilket i sin tur lockar till sig större rovdjur som Blue Marlin och Segelfisken m.m. 


Vi erbjudwe en rad spännande landbaserade turer för att du ska få ut det mesta av din tid i detta vackra gröna ö.

Boende
La Pirogue a Sun Resort

Direkt på stranden i Flic en Flac ligger La Pirogue Sun Resort Detta mycket populära hotell är ett vackert bungalowkomplex omgivet av ett stort tropiskt område. Det är den perfekta adressen för avslappnad semester på stranden. Karaktäristiska för denna resort är de böjda taken på bungalowena. Perfekt för barn med stor pool och barnklubb. 

Sugar Beach
Söker du ett strandnära hotell av hög klass är Sugar Beach ett bra val. I Flic en Flac på västkusten bor du i lugna omgivningar vid en av öns finaste stränder. All Inclusive med sportaktiviteter ingår!

Sugar Beach är byggt i kolonialstil och består av flera byggnader i en tropisk trädgård. Mot stranden och havet ligger poolområdet med solterrass och poolbar. Broar leder ut till en liten ö mitt i poolen.

För mer info se www.bluotwo.com
Blue o Two Master Liveaboards har ställt den lagstadgade Resegarantin

bottom of page