top of page
Dykresa till Hurghada, Dykresa till Marsa Alam, Dykresa till El Quseir. Liveaboard M/Y Blue Fin, Liveaboard M/Y Blue Horizon, Liveaboard M/Y Blue Melod, Liveaboard M/Y Red Sea Adventurer, Referral Egypten, OWD Egypten, Open Water Diver Egypten, PADI eLearning, PADI Egypten, PADI Touch, Utedyk Egypten, Dykcert Egypten, Dykcertifikat Egypten, Dykskola Egypten, Dykcenter Egypten, Dykning Egypten, Påbörja hemma avsluta utomlands, utedyk Egypten, Ta dykcertifikat  Egypten, Ta dykcer i Egypten, Dyksemester i Egypten

 Egypten 

Med Team Divers kan du kombinera en dykutbildning med en resa till Egypten
Liveaboard på det mest attraktiva dykplatserna i Egypten

Egypten är av många ansett som de bästa dyk och turistområdena i världen med en rik kulturhistoria är Egypten det perfekta semestern för både dykare och icke-dykare.

Genom Team Divers samarbete med Blue o Two och Scuba Travel kan du åka till ett av våra populäraste resmål och ta dykcertifikat.  Vi rekommenderar att du påbörjar kursen hemma med teori och bassäng  för att  på resmålet avsluta grundkursen med utedyken under 2 dagar.

Dykningen

Under den kristallblå ytan döljer Röda Havet ett rikt och varierat ekosystem som bara väntar på att bli utforskat. Det unika läget mellan Afrika och Asien, det varma tropiska vattnet är hem för mer än 1100 arter av fisk, 200 arter av hårda och mjuka koraller och 44 arter av haj. Denna rika mångfald trivs på grund av de stora korallreven som sträcker sig längs kusterna.
Röda havet är ett unikt marint paradis som erbjuder några av de mest spektakulära dykområdena i världen. Miltals av vackra korallrev, många vrak och ett stort utbud av marint liv: från ljust färgade sjögurkor och tropiska fiskar till större fiskar som White Tip och Hammarhaj, Röda Havet har verkligen något för alla! Oavsett om du är nybörjare eller en erfaren dykare, kommer din Röda Havet dykresa att bli något som du aldrig glömmer.
För liveaboard i Egypten erbjuder vi BlueoTwo´s egen flotta, lyxiga Liveaboards. Vi samarbetar endast med de bästa dykcentren på varje destination för att säkerställa att du upplever den bästa dykningen som Röda Havet har erbjuda både när det gäller bekvämlighet och säkerhet.

Landbaserade aktiviteter

När det gäller turistattraktioner ovanför ytan behöver Egypten ingen förklaring... den är världsberömd.
Här är bara ett urval av de många imponerande attraktionerna som du kanske vill besöka i Egypten.

Pyramiderna i Giza och Sfinxen: Pyramiderna i Giza utgör en av de största arkitektoniska byggnadsverken på vår planet. Den sista överlevande medlemmen i världens sju underverk, den stora pyramiden i Giza är en av världens äldsta turistattraktioner och lockar många turister varje år. Det finns tre huvudpyramider i Giza; Den stora pyramiden av Khufu, pyramiden av Kafhre och den mindre pyramiden av Menkaura och varje pyramid är en grav till en kung från det forna Egypten. Framför pyramiderna ligger Sfinxen, huggen av ett enda stenblock, den här enorma kattliknande skulpturen fascinerar miljontals besökare.

Abu Simbel: Vid sidan om pyramiderna i Giza är Abu Simbel kanske det mest kända monumentet i det antika Egypten. De två templen som byggdes för faraon Ramesses II har lockat besökare sedan viktorianska tiden. Idag finns det ett dagligt ljud och ljusprogram som du inte får missa. Två gånger om året i februari och oktober hålls Abu Simbel-festivalen och det naturliga solljuset och arkitektonisk briljans kombinerar templets inre sanctum upplyst - en upplevelse att inte missa om du är där på rätt årstid.

Kings of the Kings: Hem till Tutankhamuns grav, Kings of the Kings ligger på den antika platsen för Thebes och är där faraoens begravdes och hoppades att träffa sina gudar i efterlivet. För att se den skatt som Tutankhamun begravdes med måste du besöka National Museum i Kairo, men Tutankhamun var faktiskt en relativt liten kung, därför finns det många större och mer imponerande gravar att upptäcka i Kings of the Kings.

Luxor Temple: Om du reser till Luxor kommer det vara svårt att sakna det spektakulära Luxor-templet i centrala Luxor. Byggt till Amenhotep III och Ramesses II runt 1400 före kristus födelse, var dess huvudsakliga syfte att fira Opet-festivalen. Många härskare har byggt om templet, både till kristna och senare tid ävenmuslimer. En moské byggd inuti templet finns fortfarande och är en av höjdpunkterna på platsen. Luxor Temple är vackert upplyst på natten och är väl värt att besöka vid solnedgången.
Vi kan organisera alla dina sightseeingturer och använda de bästa guiderna som finns tillgängliga för att du ska få ut det mesta av vad Egypten har att erbjuda.

Hurghada

Hurghada ligger vid Röda Havet, intill den sydligaste spetsen av Sinai-halvön och sträcker sig cirka 35 km längs kusten. Från början var Hurghada en liten fiskeby som idag utvecklats till Röda havets främsta kustdestination.
Den senaste renoveringen av det nya marina området tar staden in i 2000-talet och har gett det en riktig kosmopolitisk känsla.
BlueoTwo har ett eget kontor i Hurghada, därför har vi möjlighet att hjälpa till under vistelsen om det behövs någon hjälp eller undrar över något - vår vänliga och engagerade personal står alltid till hands för att hjälpa till på alla sätt.

Dykningen

Berömd för sina fantastiska dykmöjligheter är Hurghada det perfekta läget för att besöka de populäraste dykplatserna i Norra Röda havet. Utforska det fantastiska marina paradiset med liv från minuscule nudibranchs, hård och mjuk korall, sköldpaddor och delfiner, mantor och muränor, napoleonfisk, tonfisk och jätte sköldpaddor! Detta område är också hem till det berömda "vrak kyrkogård" på Sha'ab Abu Nuhas.
Liveaboards
Vår egen lyxiga flotta Liveaboard-fartyg avgår från Hurghada, för erfarna dykare erbjuder  vi Liveaboard till hela norra och södra Röda Havet.
Dykcentret
För kustbaserad och daglig båtdykning i Hurghada använder vi Voodoo Divers samt Divers Lodge.
Voodoo Divers är ett PADI 5-stjärnigt IDC-center, med modern och väl underhållen dykutrustning. Voodoo Diver ger dagliga dykresor ombord på sina moderna och välutrustade dykbåtar.
Deras professionella, kvalificerade och entusiastiska europeiska personal erbjuder också PADI dykkurser.

Strand och landaktiviteter

Hurghada erbjuder många spännande landbaserade utflykter, många turister väljer att kombinera bad och dyksemester med att besöka närbelägna platser i närheten av Nilen samt närbelägna staden Luxor. 
Förutom att vara den perfekta basen för att besöka kända kulturella platser som Kairo och Luxor, erbjuder Hurghada också tillgång till aktiviteter som ökenkamelturer, fyrhjuling och resor till närliggande beduinbyar. Hurghada har allt!

El Quseir

Denna 5000 år gamla egyptiska stad ligger längs Röda Havet´s kust, unikt placerad på grund av stadens närhet till Nilen. El Quseirs läge gör att det historiskt är en av de största och äldsta hamnarna i Röda Havet och är känd för export av fosfater.
Nu är El Quseir ett lugnare och stillsammare resmål, El Quseir nästan helt dolt och oupptäckt. Sandstränderna, fantastiska korallrev och klart vatten skapar en lugn oas, perfekt för att koppla av och ladda batterierna.
Historiska byggnader byggda i franska och brittiska stil med stora terrasser och trä balkonger på de smala gatorna, tillsammans med färgglada basarer. Mitt i centrum ligger El Quseirs mest imponerande landmärke; 1600-talets muromgärdade fästning som nu rymmer ett museum. Murarna byggdes för att skydda handelsvägarna; Klättra upp i vakttornet för att få en perfekt utsikt över Röda havet.

Dykningen

El Quseir är ett prisbelönt miljömedvetet område, miljötänkandet har bidragit till att bevara det magiska korallreven. Vid stränderna finns långa rev som ger fantastiska dykområden norrut och söderut både för snorklare samt dykare. Områdena är ofta glest besökta, perfekt för dykning och snorkling.
Känd som "Jewel of the Red Sea" har området ett utmärkt rykte för att erbjuda den allra bästa dykningen i Egyptiska Röda Havet.
El Quseir är hem för en mängd olika orörda korallträdgårdar, utmanande väggdyk, sjögräs fält och omfattande grottsystem.
Dykare kan förvänta sig att dyka med, napoleonfiskar, sköldpaddor, delfiner och till och med den enstaka revhaj och leopard rocka. Makrolivet är perfekt för undervattensfotografer på grund av det stora utbudet av nudibranchs.
Dykcentret
För kustbaserad och dagbåtdykning i El Quseir använder vi en av de mest etablerade dykkcentra i området, Pharaoh Dive Club.
Som ett 5-stjärnigt PADI Instructor Development Center erbjuder de ett brett utbud av PADI-kurser från grundkurs till instruktörsnivå och tillgodoser även barn från 8 år.
Farao Dive Clubs har erbjudit dykverksamhet i Röda Havet sedan 1990 och anser att El Quseir erbjuder Egyptens bästa dykning från stranden. Alla guider är certifierade instruktörer med stor erfarenhet.
OBS: Enhver dykning eller snorkling i Egypten måste alltid ha sina pass med dem, eftersom dessa krävs för båtbehörigheterna. De lokala kustbevakningarna utför stickprov och alla utan pass med dem får inte tillåtas att gå med i båten. Dessutom vill alla som vill dyka på Ras Mohamed, Thistlegorm eller Dunraven kräva Full Egyptian Tourist Visa (inte bara Sharm El Sheikh-regionen).

Strand och Landaktiviteter

El Quseir ligger inte långt från Luxor där du kan besöka en rad historiska platser som; Konungarnas dal och Tutankhamuns grav. Missa inte på att besöka de sista återstående 7 antika underverkens världar; Pyramiderna i Giza.
Lär dig om historien om staden vid museet som är byggt inom El Quseirs mest imponerande landmärke; Det sekelte århundradet murade fästningen.
Ta in den fantastiska utsikten och landskapen och besöka typiska beduinbyggnader, med möjlighet att ha en stjärnaupplyst middag.
Alternativt, upplev hästvandring i öknen, åka på en fyrhjuling eller 4x4-lyxsafari, besök Akassia Aqualand vattenpark och ta en tur till den gamla hamnen i El Quseir.

Marsa Alam

Marsa Alam ligger i sydöstra Egypten, är porten till södra Röda havet. Det är en av de snabbast växande semesterorterna i Egypten och är populär bland vindsurfare, dykare och soldyrkare som är lyckliga för att ha upptäckt anläggningens avlägsna lugn.
Från början var Marsa Alam en liten fiskeby, 2001 byggdes en internationell flygplats vilket har bidragit till att idag är Marsa Alam en exklusiv semesterort. Med en mängd kommande turistprojekt i framtiden, är Marsa Alam inställd på att konkurrera med andra populära etablerade egyptiska orter som Hurghada och Sharm El Sheikh.

Dykningen

Södra Röda havet är känt för sina otroliga rev som stoltserar med orörda hårda och mjuka koraller och ett stort utbud av fiskliv. Det marina livet är varierat och färgglatt och ger dykare möjlighet att se Sköldpaddor, Delfiner eller den berömda Dugong. Hela området erbjuder bra husrevdykning samt vackra havskorallträdgårdar och spännande Dropp-Off.
Berömda dykplatser som kan besökas från Marsa Alam inkluderar Elphinstone Reef där White Tip oft uppträder under säsongen. Shaab Samadai, välkänt för att bli frekventerad av stora stim av delfiner; Abu Dabab, där Dugongerna bor och Fury Shoal, hem till vackra korallträdgårdar.
Marsa Alam ger verkligen tillgång till några av de vackraste och mest orörda dykplatserna som Röda Havet har att erbjuda.
Dykcentret
För kustbaserad och daglig båtdykning i Marsa Alam använder vi Emperor Divers som ligger på Moreen Hotel, 20 km söder om Port Ghalib och Marsa Alam flygplats.
Emperor Divers i Marsa Alam är ett PADI Resort Center och kan tillhandahålla ett komplett utbud av rekreations- och tekniska dykkurser från att lära sig att dyka till professionella. Det perfekta läget för att lära sig att dyka - det finns en 3 meter träningsbassäng och klassrum.
Flerspråkiga instruktörer och guider har stor lokal dykkännedom och kommer att se till att du får den bästa möjliga dykningen under din vistelse.
Emperor Divers tar hand om alla dagliga dykande gäster från alla hotell i Marsa Alam.

Strand och Landaktiviteter

Marsa Alam ligger inte långt från Luxor och Aswan och kan vara en perfekt plattform för att besöka dessa 2 städer fulla av antika underverk. Från ditt hotell finns många olika vattenaktiviteter tillgängliga, passa på att aktivera dig under semestern.
Byn ligger i en av de bästa delarna av Röda havet för bergscykling samt ökenvandring ,utflykter finns är tillgängligt för dem som vill utforska omgivande landskapet.
Slutligen kan en resa till Egypten och södra Röda Havet kusten inte bli komplett utan att se och uppleva kamelerna. En resa till Wadi El Gamal låter dig observera kamelerna i sin naturliga miljö, ett besök på Shalateen Camel Market kommer även att fördjupa dig fullt ut i beduinernas traditioner.

För mer detaljerad information se även http://www.blueotwo.com/Destinations-Egypt
Blue o Two har ställt den lagstadgade Resegarantin.
bottom of page